Food Mind

Ben jij bekend met ongezonde eetgewoonten? Of zorgen hinderende opvattingen voor obstakels? Gedachten die niet prettig zijn? Dan kan het Food Mind programma de juiste uitkomst bieden. In een samenwerking tussen Kim van Mindtrainers en mij, begin je aan een traject dat voornamelijk gericht is op voeding en levensstijl. Tegelijkertijd ga je ook bij Kim aan de slag om jouw gedrag onder handen te nemen.

Je krijgt van ons beide tools, tips en praktische adviezen mee om aan de slag te gaan!

Je gaat een aantal maanden aan de slag om je patronen te doorbreken en gezond gedrag aan te leren. Bij Kim ga je iets intensiever aan de slag en je leest hier meer over haar werkwijze.

Hoe het allemaal begon...

Vanaf onze geboorte tot aan ons zevende levensjaar zien we alles wat we leren aan als waarheid. Dus alle kennis rondom voeding en leefstijl is waar voor jou. Alleen nu ben je waarschijnlijk op een punt in je leven, dat die kennis niet meer werkt voor jou of dat je graag wil leren wat op dit moment voor jou en je lichaam werkt.

Daarnaast is het ook belangrijk om het lichaam te voeden in plaats van te vullen. Wanneer het lichaam goed gevoed is, kun je ook beter naar je lichaam luisteren. Gaandeweg zijn we het luisteren naar ons lichaam een beetje kwijt geraakt en zitten we meer in ons hoofd. Samen gaan we ervoor zorgen, dat je meer in je lichaam gaat zitten en minder in je hoofd.
EMB Bloedtest

Wist je dat veel suiker en cafeïne consumeren, ervoor kan zorgen dat je minder goed luistert naar je lichaam?

Deze producten kunnen een gevoel van gejaagdheid en opwinding veroorzaken. Daarom raad ik aan om cafeïne pas na het ontbijt in te nemen, in plaats van op een lege maag. Cafeïne op een lege maag kan namelijk leiden tot meer cortisolhormonen in ons lichaam, wat vervolgens onze bloedsuikerspiegel laat stijgen. Dit stimuleert onze alvleesklier weer om insuline te produceren om de suikerwaarden weer te verlagen, en dit allemaal voordat onze dag zelfs begint!

Cafeïne op een nuchtere maag, zorgt voor minder trek in de ochtend.

Hierdoor zie ik vaak dat cliënten pas laat beginnen met eten, waardoor er overdag eigenlijk te weinig gegeten wordt. De kans bestaat dat ze aan het einde van de middag en na de avondmaaltijd meer behoefte krijgen om te gaan snaaien.

Bewustwording is stap 1

Daarnaast vind ik het belangrijk dat je weet hoe het lichaam reageert op bepaalde gewoonten en hoe bepaalde processen werken in het lichaam. Dit ga je allemaal leren tijdens het traject.

Tot snel!

Heb je nog vragen? Vul mijn contactformulier in, dan neem ik graag contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.