Ontlastingsonderzoek

Een ontlastingsonderzoek wordt over het algemeen gedaan bij een verdenking van een maagdarminfectie. Heb je al een tijd lang last van je darmen? Een opgeblazen gevoel? Bepaald eten wat niet goed verteerd kan worden? Vettige ontlasting of onregelmatige ontlasting? Dit zijn allemaal tekenen dat er een disbalans in je darmen zit.

Wist je dat...

Daarom is een gezonde darmbalans zo belangrijk.

Slaapproblemen bij darmklachten

Serotonine, ook wel ons gelukshormoon, wordt voor 90% in de darmen aangemaakt. Serotonine zorgt ervoor dat we lekker in ons vel zitten en dat we ons niet depressief voelen. Dit hormoon is weer een voorloper van melatonine. Melatonine wordt ook wel ons slaaphormoon genoemd. Dus bij een verstoorde darmomgeving, kan er minder goed serotonine worden aangemaakt en daardoor ook minder melatonine. Zo kunnen darmklachten ook voor slaapproblemen zorgen.

Met dit ontlastingsonderzoek kunnen we gericht kijken hoe de balans van verschillende bacteriestammen zich verhouden in je darmen. En kunnen we erachter komen welke bacteriën we moeten gaan voeden en welke juist minder gevoed moeten worden.

EMB Bloedtest

Wanneer doe je een ontlastingsonderzoek?

Hoe werkt het?

Dit ontlastingsonderzoek, kun je zelf aanschaffen en neem je thuis af. In het testkitje staat duidelijk beschreven hoe het in z’n werk gaat en wanneer je de test kunt opsturen naar het lab. De test wordt niet vergoed door de verzekeraar.

Wat meet een ontlastingsonderzoek zoal?

(het kan verschillen per test. De een is uitgebreider dan de ander.)

Zie ik jou binnenkort?

De kosten van het ontlastingsonderzoek thuis kun je hier vinden. Daarnaast ontvang je een factuur € 234 van mij. Hier zit het volgende bij inbegrepen:

  • het intake gesprek (60minuten)
  • de uitwerking van de test
  • de bespreking (60 minuten).

Deze factuur kun je eventueel indienen bij de verzekering. Wanneer je door je eigen risico heen bent, krijg je zo’n 75 – 100% vergoed. Vervolgconsulten komen er nog eventueel bij. Mocht je de test willen aanschaffen, dan kan dat met een kortingscode die je van mij krijgt, als we de intake plannen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.