Voedingsadvies

Voeding heeft ontzettend veel invloed op ons lichaam! Het is erg belangrijk om de juiste voeding tot je te nemen. Voor de juiste voeding ga ik eigenlijk altijd terug naar de basis. Dus zo onbewerkt mogelijk. In de supermarkt vinden we helaas veel bewerkte voeding, waar onze hormonen, darmen en huid niet zo goed op gaan. Denk hierbij aan voeding wat juist ontstekingen aan kan zetten en voeding wat triggers zijn voor de darmen. De darmen hebben op hun beurt weer invloed op onze huid en onze hormonen.

Wist je dat...

Wat is de juiste voeding voor jou?

Hier willen we achter komen tijdens de consulten. Door middel van verschillende testen kunnen we hier achter komen. Maar ook door de juiste vragen te stellen, kom ik al heel veel te weten. Zo zegt een bepaalde structuur van je ontlasting veel over de vertering. Samen gaan we kijken waar er winst te behalen valt.

Zelf ben ik meer voorstander van de 80/20 regel. Dus zo’n 80% gezond en 20% ‘ongezond’. Ik ben geen voorstander van producten volledig verbieden en verbannen. Dit omdat het dan juist interessant is en je hier (on)bewust meer mee bezig bent. Dit kan voor een verstoorde relatie met voeding zorgen en dat willen we niet.

EMB Bloedtest

Ik tel geen calorieën, dus dat hoef jij ook niet te doen.

Wanneer het lichaam goed gevoed is, geeft het lichaam aan waar ze behoefte aan heeft. Daar wil ik naar toe werken! Verder ben ik ook altijd van mening dat voeding niet nog meer stress moet opleveren. We ervaren vaak al veel stress en we willen juist minder stress.

Samen gaan we stress verminderen!

 We ervaren vaak al veel stress en we willen juist minder stress. Ik zeg altijd tegen mijn clienten: de maaltijden waar je invloed op hebt, daar heb je invloed op en voor de maaltijen buiten de deur: go with the flow. Ook klachten zoals acne, eczeem en migraine, zijn vaak leefstijl- en voedingsgerelateerd. Deze hebben voornamelijk te maken met de gezondheid van de darmen en met de bloedsuiker. Daarom zijn dit vaak de eerste dingen waar ik naar kijk. Juist omdat je darmen en de bloedsuiker ook weer effect hebben op je hormoonbalans, lever en eigenlijk de hele kwaliteit van leven.

Hoe werkt het?

Tijdens de intake nemen we je voeding, beweging, slapen, stress, ontlasting, supplementen en medicatie door. We kijken samen waar er winst te behalen valt en met welke doelen we aan de slag gaan. Dit zet ik ook allemaal op de mail na het consult. Verder krijg je nog een document met meer informatie, recepten en supplement informatie. Meestal plannen we na 3 weken een vervolg consult en hier bespreken we hoe het is gegaan en waar we de aankomende weken op gaan focussen.

Zie ik jou binnenkort op consult?

Je krijgt dus geen voedingsschema’s van mij toegestuurd, omdat ik wil dat je zelf gaat leren wat de juiste voeding voor jouw lichaam is. Ik geef je recepten ter inspiratie en ik wil er naar toe werken dat je naar je lichaam gaat luisteren en dat je bewust wordt, wat voeding met jouw lichaam doet. Dit is namelijk voor iedereen anders.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.