Waarom is omega 3 zo belangrijk?

Het gebruik van Omega 3-supplementen zou eigenlijk voor een ieder aanbevolen moeten worden. Het is namelijk heel essentieel voor verschillende aspecten van onze gezondheid. Allereerst heeft het ontstekingsremmende eigenschappen en is het belangrijk voor de preventie van zaken als diabetes type 2, obesitas, allergieën, en depressie. Daarnaast is Omega 3-olie dé brandstof voor ons brein en speelt het een grote rol in de productie van hormonen in ons lichaam.

Echter, wanneer wij niet voldoende goede vetzuren binnenkrijgen, dan beperken wij ook automatisch de productie van deze hormonen wat weer kan leiden tot verschillende klachten.

Voor vrouwen die zwanger willen worden, tijdens hun zwangerschap, en na de bevalling speelt Omega 3-olie eveneens een cruciale rol. Het draagt namelijk bij aan de prenatale groei en postnatale ontwikkeling van baby’s én jonge kinderen.

Voeding speelt een belangrijke rol in onze gezondheid. Het huidige voedingspatroon van Nederlanders is echter niet gunstig voor het binnenkrijgen van voldoende omega 3 vetzuren. Dit terwijl we juist te veel omega 6 vetzuren consumeren die ontstekingen kunnen veroorzaken. Dit kun je vergelijken met pyromaantjes die brandjes stichten en de brandweermannen die ze komen blussen; omega 6 is de pyromaan en omega 3 de brandweerman. De verhouding tussen deze vetzuren zou eigenlijk 3:1 moeten zijn, maar in Nederland ligt dit gemiddeld tussen de 10:1 en de 20:1. We vinden omega 3 vetzuren, bestaande uit DHA en EPA, voornamelijk in krill, algen en vette vis. Ik wil meer aandacht besteden aan het binnenkrijgen van voldoende omega 3 vetzuren voor een betere gezondheid!

Tekenen van een mogelijk Omega 3 tekort:

Door middel van een vetzuurprofieltest, kun je meten wat de ratio tussen omega 6 en omega 3 is. Daarnaast worden alle vetzuren gemeten. Je kunt daarna gemakkelijk inzien, hoe je ervoor staat.

Optie 1: Omega 3 olie + vetzuurprofielmeting

Je krijgt de eerste maand 2 flesjes toegestuurd en je krijgt van mij een test ter waarde van 85 euro. Daarnaast ontvang je de maanden daarna 1 flesje per 4 weken en krijg je in de vijfde maand weer een test om het verschil te meten. De eerste test kun je zien als een nulmeting en met de tweede test kunnen we het verschil meten.

Prijs: 121 euro in de eerste maand + een gratis test t.w.v. 85 euro
39 euro vanaf de tweede maand (per 4 weken)

Optie 2: Omega 3 olie zonder test

Je krijgt de eerste maand 2 flesjes toegestuurd en de maanden daarna ontvang je 1 flesje.

Prijs: 78 euro in de eerste maand
39 euro vanaf de tweede maand (per 4 weken)

Waarom een abonnement?

Onze rode bloedcellen hebben minimaal 4 maanden nodig om te vernieuwen. Het heeft daarom niet veel zin om eenmalig een flesje omega 3 tot je te nemen. Je cellen hebben de tijd nodig om omega 3 op te kunnen nemen. Vandaar dat Eqology voor een abonnementsvorm van 6 maanden kiest. Je krijgt elke maand je flesje toegestuurd. Na 6 maanden kun je stoppen, maar in de praktijk zie ik dat de meeste cliënten door gaan. Dit is zo’n fijne basis ondersteuning.

Tip!

Wanneer je 2 producten besteld, betaal je geen verzendkosten!

Vragen?

Heb je nog vragen over de omega 3 of andere producten van Eqology? Stel ze gerust.

Omega 3 visolie bestellen

"*" geeft vereiste velden aan

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Eqology en de maandelijkse afschrijving voor de betaling van de gekozen Omega 3 optie*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

(O)megabelangrijk omdat:

Deze tevreden mensen gingen jou al voor