Diëtist

Wat kan ik als diëtist precies voor je betekenen?

Als diëtist ga ik samen met jou aan de slag om je voedings- en leefstijlpatroon aan te pakken. Ik doe dit aan de hand van jouw persoonlijke situatie en wensen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je wilt afvallen, maar ook dat je voedselallergieën hebt of je simpelweg niet fit voelt. Een gebalanceerd voedingspatroon ligt aan de basis van een goede gezondheid. De voeding die je tot je neemt bepaald dan ook in grote mate hoe je je voelt en hoe snel je herstelt. Letterlijk elke cel in je lichaam is opgebouwd uit wat jij je lichaam te eten geeft, dus is het niet gek dat mensen klachten ervaren als gevolg van ongezonde voeding. Als diëtist help ik jou naar een gezond eetpatroon toe, waarbij de focus ligt op genieten van voeding in plaats van restricties.

Diëtist​

Een diëtist voor herstel op natuurlijke wijze

Wat jouw lichamelijke of geestelijke klachten ook zijn, de kans is groot dat je er met de juiste voeding  iets aan kunt doen. Het is namelijk zo dat als je bepaalde vitaminen of mineralen tekort komt je klachten kunt ontwikkelen. Deze kun je wel onderdrukken met allerlei medicijnen, maar die nemen de oorzaak niet weg. Als diëtist zoek ik samen met jou naar de oorzaak in de manier waarop je eet en leeft. Ik leer je hoe je je lichaam optimaal kunt voeden en zo de kans geeft zichzelf te herstellen. Je gaat je energieker voelen door deze gezonde leefstijl, en merkt snel dat je klachten minder worden. Vaak kunnen mensen zelfs beter slapen en voelen ze zich opgewekter en minder gestrest. Zelfs psychische klachten zoals stemmingswisselingen en overmatige stress kan ik als diëtist helpen verminderen. Een gezond eetpatroon resulteert namelijk in een aanmaak van de juiste hormonen, waardoor je vanzelf lekkerder in je vel gaat zitten.

Praktische hulp bij voedingstekorten

Soms hebben mensen al geruime tijd een ongezond of niet-gebalanceerd voedingspatroon. Er kunnen dan tekorten ontstaan. Daarom ben ik als diëtist voorstander van het inzetten van supplementen. Deze kunnen veel een mooie aanvulling zijn en de ergste tekorten opheffen waardoor klachten snel verminderen. Daarna wordt het makkelijker om de gezonde leefstijl vol te houden en mijn adviezen als diëtist op te volgen. Naast het gezonde eetpatroon zal ik ook andere leefstijl-gerelateerde zaken met je bespreken, zoals een gezond slaappatroon en je reactie op stress. Dit alles samen zorgt voor meer balans in je leven en het gevoel dat je de controle weer hebt.

Diëtist

Meld je aan voor een online kennismaking!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Blijf op de hoogte, volg mij op Insta