Supplementen tijdens zwangerschap, inclusief kortingscodes!

Supplementen tijdens zwangerschap

Supplementen tijdens zwangerschap: alles wat je moet weten

Welkom bij dit uitgebreide artikel over supplementen tijdens zwangerschap. In dit artikel wil ik wat dieper ingaan op het belang van omega 3 vetzuren, mogelijke tekorten en de rol van folaat-supplementen bij het realiseren van een kinderwens. Ik belicht ook enkele belangrijke aspecten waar je op moet letten wanneer je dergelijke supplementen gebruikt.

Omega 3 vetzuren: essentiële bouwstenen voor jou en je baby

Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om voldoende omega 3 vetzuren binnen te krijgen. Deze essentiële vetzuren spelen namelijk een cruciale rol in de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel van je baby. Daarnaast hebben ze ook positieve effecten op jouw gezondheid als aanstaande moeder.

Veel vrouwen vinden het echter lastig om voldoende omega 3 vetzuren uit voeding te halen. Hier kunnen supplementen een handige aanvulling bieden. Het is wel belangrijk om te kiezen voor supplementen met hoogwaardige visolie, aangezien deze de meest effectieve vorm van omega 3 bevatten. Zelf heb ik de omega 3 van Eqology. Maar de omega 3 van bijvoorbeeld Minami en Vitals zijn ook van goede kwaliteit.

Mogelijke tekorten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap loop je een verhoogd risico op bepaalde tekorten, zoals foliumzuur, magnesium en vitamine D. Deze nutriënten zijn essentieel voor een gezonde ontwikkeling van de foetus en het welzijn van de aanstaande moeder.

Foliumzuur, ook wel vitamine B11 genoemd

Dit speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van aangeboren afwijkingen bij de baby, zoals een neuralebuisdefect. Het is daarom sterk aanbevolen om foliumzuur-supplementen te nemen voordat je zwanger wordt en tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Zelf adviseer ik wel om de actieve variant van foliumzuur te nemen: Folaat. Deze variant kan ons lichaam direct gebruiken voor alle processen.

Magnesium

Magnesium is bij meer dan 300 processen betrokken en speelt dus een grote rol in het lichaam. Om vitamine D goed op te kunnen nemen, hebben we magnesium nodig. Hoe meer we stressen, plassen, zweten en hoe meer medicatie we gebruiken of hebben gebruikt, hoe meer magnesium je verbruikt. Dit geldt dus ook als je jarenlang anticonceptie hebt gebruikt. Dit rooft helaas veel vitamines en mineralen, waaronder magnesium. Heb je veel behoefte aan chocola? Dan is dit vaak een teken van het lichaam dat er een magnesiumtekort is.

Vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en een goede immuunfunctie. Veel vrouwen hebben echter een tekort aan vitamine D, omdat het voornamelijk uit zonlicht wordt aangemaakt. Het kan dus raadzaam zijn om vitamine D-supplementen te overwegen, vooral als je niet veel buiten komt of in een gebied woont met weinig zonuren.

Supplementen en kinderwens: hoe kunnen ze helpen?

Naast het gebruik van supplementen tijdens de zwangerschap, kunnen bepaalde supplementen ook een rol spelen bij het bevorderen van de vruchtbaarheid en het realiseren van een kinderwens. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van folaat-supplementen vóór de conceptie. Door al vroeg te beginnen met het innemen van folaat geef je de ontwikkeling van de foetus een optimale start. Daarnaast zijn er ook supplementen die specifiek gericht zijn op het bevorderen van de vruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen. Deze supplementen bevatten vaak een combinatie van essentiële vitaminen, mineralen en antioxidanten die kunnen bijdragen aan een gezonde hormoonbalans en een goede kwaliteit van het sperma en de eicellen. Denk bijvoorbeeld aan Q10, zink en omega 3.

Conclusie: optimale gezondheid voor jou en je baby

Het is duidelijk dat supplementen tijdens de zwangerschap een belangrijke rol spelen...

Bij het bevorderen van een optimale gezondheid voor zowel jou als je baby. Omega 3 vetzuren, folaat en vitamine D zijn essentiële nutriënten die vaak moeilijk in voldoende hoeveelheden uit voeding te halen zijn. Voeding blijft natuurlijk de basis, maar als je een kindje in je hebt groeien, verbruik je eenmaal meer voedingsstoffen. Door te kiezen voor hoogwaardige supplementen die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van zwangere vrouwen en stellen met een kinderwens, kun je ervoor zorgen dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Ik adviseer graag 1-op-1, omdat ik het totaalplaatje van je wil weten! Dus heb ik veel informatie nodig om het juiste advies te geven. Met een goed doordacht supplementenplan en een bewuste keuze voor hoogwaardige supplementen, geef jij jezelf en je baby de beste start op weg naar een gezonde toekomst.

Kortingscodes voor supplementen tijdens zwangerschap

  • Met de code: dietistenhuis10 krijg je korting bij Vitals en Vitakruid
  • Met de code: W0228088 krijg je korting bij Energetica Natura
  • Met de code: dietistenhuis krijg je korting bij Sups.

Heb jij een kinderwens of ben je zwanger en wil je graag weten wat jouw lichaam nodig heeft?

Neem dan vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier:

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *